HWAYEH próbapanel tápegység panellal és huzalokkal

HWAYEH próbapanel tápegység panellal és flexibilis kábelekkel

A próbapanel kiválóan alkalmas ideiglenes áramkörök és a prototípusok készítéséhez, melyek megépítésük során egyáltalán nem igényelnek forrasztást. Ha nem vagy biztos benne, hogy egy áramkör hogyan reagál az általad elgondolt paramétereken, akkor a legjobb, ha próbapanel segítségével prototípust építünk, és teszteljük.

1. Próbapanel felépítése

Magát a forrasztás nélküli próbapanelt 3 egységre tudjuk bontani:

  1. Elválasztó árok
  2. Tápegység sínek
  3. Sorkapocs sínek
Próbapanel bemutatása

Maga a szigetelő árok a panelunkat osztja középen két részre, így a két oldal nincs összeköttetésben. Ez igen hasznos, hogyha például szabványos DIP (Dual in-line Package) tokozású integrált áramkör lábait szeretnénk beszúrni, így nem okozunk a kivezetések között zárlatot.

A tápegység sínek vízszintesen futó sávok, melyek azonos potenciálon vannak a panel teljes hosszában. A tápegység sínek könnyű hozzáférést biztosítanak a táphoz, bárhol is kell az áramkörben.

A sorkapocs síneknél a sorokat és az oszlopokat számokkal, illetve betűkkel jelöljük. Egy érintkezési pont egy betűből és egy számból adódik, mellyel könnyen azonosítható lesz a panelon.

2. HWAYEH próbapanel tápegység panellal

HWAYEH próbapanel tápegység panellal és flexibilis kábelekkel

A HWAYEH által értékesített próbapanel csomag egy igen kedvező árú termék. Mindössze 3,5 dolláros árért (1100 Ft) megkapjuk magát a próbapanelt, 65 flexibilis átkötő huzalt és egy tápegység panelt is, amely illeszkedik a panelunkba. (Összehasonlítás tekintetében hazánkban egy ilyen csomag ára körülbelül 4000-4500 Ft).

A panel alján egy öntapadó felület van, amit fixen le tudunk rögzíteni szükség esetén. A rajta lévő számokon és betűkön valamint tápegység sín jelöléseken látható, hogy nem egy prémium kategóriás minőség, de még így is jól leolvasható és látható minden rajta.

Az apa-apa típusú flexibilis huzalokon is látszik azért, hogy a jobb minőségért fizetni kell mivel pár darab műanyag része öntési hibákkal és sorjával rendelkezik. A huzalok 3 fajta méretben és 6 különböző színben találhatóak meg.

Ez a kis tápegység panel talán a csomag legjobb darabja. Nem látható olyan kis vizuális vagy fizikai hiba, mint az eddigieken. Külön jó meg oldás, hogy a kimeneti feszültséget nem jumperral kell állítani, hanem egy kapcsolóval. Hátránynak annyi írható, hogy a mini USB bemenet helyett talán egy sima, vagy egy micro USB jobb lett volna. Néhány alap paraméter:

  • MB102 próbapanelhez használható
  • Bemeneti feszültség: 7-12V (DC) vagy mini USB
  • Kimeneti feszültség: 3.3V vagy 5V (kapcsolható)
  • Maximális kimeneti áram: <700mA
  • LED-es kontroll visszajelzéssel rendelkezik

3. Értékelés

Mikor megrendeltem ez a HWAYEH kit-et nem fűztem hozzá ára miatt sok reményt, de viszont szerencsére kellemeset csalódtam benne. Eltekintve a festési hibáktól és pár sorjázatlan huzaltól, egy igen jó kis terméknek bizonyult számomra, és a későbbiekben is ha szükségem lesz panelra a HWAYEH-től fogok rendelni.

4. Rendelés

Ha megszeretnéd vásárolni itt megteheted:

HWAYEH próbapanel tápegység panellal és flexibilis kábelekkel vásárlás
HWAYEH próbapanel KIT

Felhasznált irodalom:

0 Comments

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Kapcsolat

Esetleges kérdéseivel írjon számunkra nyugodtan.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?