Yeelight Smart Bulb 2 (YLDP06YL) használata

Yeelight app főképernyő

Előző okos otthon cikkünkben megismerhettük a Yeelight Smart Bulb 2 technikai adatait és némi információt a kezelő programokról. Folytatva előző cikkünket most bemutatjuk a Yeelight nevű applikáció használatát és lehetőségeit.

The rgument article in GRE is a quite significant portion the test. Taking within the MCAT exercise test may possibly assist you to improve your essay written. If you’re an international student, You might also wish to know an excellent TOEFL rating can offset a poor verbal score. The GMAT digital test has advantages for example it really is straightforward to write article.

Although writing an article is just a creative procedure, there are a number of guidelines which you can follow to assist you maximize your rating. The evaluation isn’t assumed to be tricky! It will provide you with the practice and you will furthermore know regarding how a genuine test might be, aside from knowing what the check pattern is, ascertaining whether you can finish the provided evaluation within the time designated etc. and considerably mo Re than something, it will drive you to be be very recognizable and simple with the legitimate test. It provides you with exercise and it is possible to know the way the true evaluation is likely to be, what really is the pattern of the evaluation, whether you happen to be going to be able to finish the evaluation in the particular moment etc..

Amennyiben nem olvastad az előző cikket itt megteheted: Yeelight smart bulb 2 (YLDP06YL) bemutatója

1. Kezdeti lépések

Yeelight app letöltés

Az üzembe helyezése pofon egyszerű, az okos égőt egy E27-es foglalatba betekerjük és bekapcsoljuk. Rögtön el is kezd világítani, mintha csak egy normál LED-es izzó lenne, de ez nem minden amit tud. Androidos eszköznél a Google Play-ből, vagy Apple eszköznél az App Store-ból telepítsük fel a Yeelight alkalmazást.

Xiaomi login

Az alkalmazásba lépjünk be a Mi Home azonosítónkkal, vagy ha még nem rendelkezünk ilyennel, akkor készítsünk egyet egy gyors regisztrációval. A belépésnél válasszuk ki az ajánlott szervert. (Global változatnál általában Németországot, ha Kínai égőt veszünk akkor természetesen a Kínai régiót kell választani. Ajánlott inkább Kínai eszközöket venni mert sokkal több minden elérhető és megoldható vele jelenleg).

Add device menü

Bejelentkezés után már hozzáadhatjuk az okos izzót az alkalmazáshoz, a + jelre kattintva. Itt válasszuk ki az izzó típusát (LED Bulb II (Color), amint automatikusan megtalálja a telefon, vagy ha mégsem, akkor kézzel is megadhatjuk neki a termékünk típusát. Miután megtalálta, kérni fogja a WiFi hálózatunk adatait. Ha mindent jól csináltunk, akkor megjelenik az első eszköz a listánkban, az új okosizzónk.

Sikertelen párosítás esetén az izzót 5x fel és le kell kapcsolni, várva körülbelül 0.5 másodpercet a kapcsolások között. Amikor helyesen megtörtént az alaphelyzetbe állítás, az a izzó színesen fog villódzni, majd visszavált az alap gyári fehér fényre.

2. Yeelight alkalmazás használata

App belső kinézet

Az alkalmazás magyar nyelvet még nem tartalmaz, de az ábrák segítségével könnyen rálehet jönni mi mit csinál. Miután kiválasztottuk az alkalmazásban melyik okos eszközünket szeretnénk irányítani, átirányít minket a saját kis almenüjébe. Ha másik eszközt szeretnénk választani, vissza kell térnünk a nyitómenühöz, ahol sorban egymás után jelennek meg. Tudjuk őket csoportokban, illetve helyiségenként is kezelni.

Szoba képek

Az égőt kiválasztva először az alap beállítások jelennek meg, itt találunk néhány előre beállított mintát, színt, illetve az alsó napfényikon melletti csúszkával állíthatjuk a fényerőt. A következő oldal a White elnevezésű, itt a fehér fényt tudjuk kiválasztani attól függően, hogy mennyire legyen meleg (narancssárgás) vagy hideg (kék), 1700K-6500K tartományban tudunk mozogni. A Color fülnél lehetőségünk nyílik kihasználni az RGB nyújtotta lehetőségeinket, 16 millió színárnyalat közül. Az utolsó fül a Flow, ahol előre beállított minták alapján tudja váltogatni a színeket, beállítható a váltás sebessége is és a fényerő csúszkája itt is látszik. Tudunk menteni beállítást is, hogy később egy kattintással beállíthatjuk azt.

A lenti felfelé mutató nyílra kattintva jelennek meg a „rejtett” funkciók. Bármilyen színt mintaként vehetünk (például a szoba falát), a Color Picker gombbal tudjuk ezt megvalósítani. A másik ilyen funkció a Music mode, ezzel az alkalmazás a telefon mikrofonját használva próbálja eltalálni a zene ritmusát aktív és élénk fényerő + szín változtatással.

Beállítások Yeelight appban

Időzítő beállításával megadhatjuk, hogy hány perc múlva aludjon ki a lámpa. Ütemezhetjük is az okos égő működését, több szabályt is beállíthatunk, hogy mikor kapcsoljon be/ki automatikusan, lehet egyszeri és állandó ez a funkció. Használható például Mi Band-el, ha érzékeli a karkötő, hogy a pulzusunk lecsökkent és azt feltételezi, hogy alszunk akkor lekapcsolja a villanyt, illetve reggel amikor látja hogy kiléptünk a mély alvásból segíthet felébredni gyenge fénnyel.

3. Értékelés

Jól használható és kezelhető nagyobb nyelvtudás nélkül is a szoftver. Külön megemlítendő, hogy third party vezérlést is támogat, én például nem csak telefonról vezérlem, hanem számítógép segítségével is. Távolról is elérhető például mobilinternettel, illetve jelzi a fel és lekapcsolt állapotot. Jól kombinálható a Xiaomi többi okos eszközével (pl.: mozgásérzékelő, nyitásérzékelő), vagy akár más gyártó termékeivel is a google assistantnak hála.

4. Felhasznált eszközök

Ha megszeretnéd vásárolni itt megteheted:


Felhasznált irodalom:

0 Comments

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Kapcsolat

Esetleges kérdéseivel írjon számunkra nyugodtan.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?