Yeelight Smart Bulb 2 (YLDP06YL) bemutatója

Yeelight RGB

Az okos “izzó” (világítótest) jó pár éve beférkőzött az átlag emberek világába. Nem csak kedvező árukkal, hanem könnyű beüzemelésükkel is felhívják magukra a figyelmet. Hab a tortán, hogy LED-es kivitelének köszönhetően minimális az áramfelhasználása.

A Yeelight márka egy feltörekvőben lévő, a Xiaomi által dédelgetett leányvállalat, amely a 2014-es egyesülésük óta világítástechnikával foglalkozik. Egy dologban nem lehet kétségünk, minden lámpájuk mögött nagyon komoly fejlesztőmunka áll, ami meglátszik a használhatóságon és integráción.

1. Xiaomi Yeelight V2 bemutatása

Yeelight doboz képe

A V2-es típus egy javított kiadás, az elődje a Xiaomi Yeelight YLDP02YL típus, ami gyengébb fényerővel és szerényebb funkciókörrel rendelkezett az új testvéréhez képest.

Néhány technikai információ a V2-es modellről:

  • Gyártó: Xiaomi/Yeelight
  • Foglalat típusa: E27
  • Üzemi feszültség: 220V 50Hz 0.1A
  • Névleges teljesítmény: 10W
  • Fényáram: 800 lumen
  • Sugárzási szög: 360°
  • Átlagos élettartam: 25000 óra
  • Hangvezérléssel is irányítható (Google asszisztenssel, vagy Amazon Alexa-val)
  • Válaszható vezérlési applikáció (Yeelight/Mi Home)
  • Zene ritmusra is képes okosan reagálni 

A doboz igényes, letisztult és szolid megjelenésű, pár pillanat alatt leolvashatunk róla minden lényeges információt, az is kiderül például, hogy A+ energiaosztályba tartozik. A csomagban, az izzó mellett egy útmutató és egy üdvözlőkártya található.

Külsőleg meglepően nagynak tűnik a megszokott E27-es foglalatú izzókhoz képest, de ez az ára a nagy hűtésnek és okos vezérlésnek. A termék súlya 195 gramm, a nagy hűtése mellett is jelentősen melegszik, ezért sem ajánlja a Xiaomi a 100%-os kihasználtságát (csak 80%-ig). A termék vége nem melegszik, hiszen a LED nem bocsájt ki hőt, a foglalatban lévő fele, ahol a hűtőborda található az annál inkább. Ha használat után távolítanánk el, célszerű várni vele 10 percet mert kellemetlenül felmelegedhet.

2. Xiaomi Yeelight V2 használata

Yeelight alkalmazás

Az üzembe helyezés pofon egyszerű, az okos égőt egy E27-es foglalatba betekerjük és bekapcsoljuk. Rögtön el is kezd világítani, mintha csak egy normál LED lenne, de ennél kicsit többet tud.

Ha csak okos izzóink vannak akkor ajánlott a Yeelight alkalmazást használni, sokkal felhasználóbarátabb, mint a Mi home és egyszerűbb vele kezelni a meglévő fényforrásainkat. A Mi Home-ban jóval kevesebb a funkció, viszont itt együtt kezelhetjük a már meglévő eszközeinkkel, többféle automatizációt állíthatunk be és még egy nagy érv a Mi home mellett: Felvehetünk vendégeket és családtagokat a használók közé. (Yeelight-nál csak a tulajdonosnak van engedélye bármilyen változtatást/használatot végrehajtani.)

Mindkét alkalmazás egy GUI felület, magyar nyelvet még nem tartalmaznak, de az ábrák segítségével könnyen rálehet jönni a működésükre. Egy külön cikkben a beüzemeléssel és használattal foglalkozunk majd.

3. Értékelés

Jól kiforrott szoftver és átgondolt hardver jellemzi az okos izzót. Ennek ellenére nem szálltak el az árazással, külön megemlítendő, hogy third party vezérlést is támogat, én például nem csak telefonról vezérlem, hanem számítógép segítségével is. Távolról is elérhető például mobilinternettel, illetve jelzi a fel és lekapcsolt állapotot. Jól kombinálható a Xiaomi többi okos eszközével (pl.: mozgásérzékelő, nyitásérzékelő), vagy akár más gyártó termékeivel is a google assistantnak hála.

4. Felhasznált eszközök

Ha megszeretnéd vásárolni itt megteheted:

Yeelight vásárlás

Következő cikk: Yeelight Smart Bulb 2 (YLDP06YL) használata


Felhasznált irodalom:

0 Comments

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Kapcsolat

Esetleges kérdéseivel írjon számunkra nyugodtan.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?